torsdag den 26. april 2012

Stockholm
I sidste uge var jeg med højskolen i Stockholm. Vores studietur - som jeg stadig ikke rigtig betragter som en studietur, da der ingen kulturel forskel er mellem Sverige og Danmark. Men det var da en rigtig god tur alligevel, og det havde jeg da også regnet med.Søndag gik turen derop. Bus, færge, bus. 12 timer (y)Mandag var vi om formiddagen på rundtur i Gamla Stan, som er den ældste del af Stockholm. Efter frokost, som vi fik i en hyggelig kælder på en restaurant, var vi på kanalrundfart. Så mandagen var mere eller mindre mest en orienterings dag, hvor vi var ude og se hvor alting var.

Tirsdag startede vi dagen på Tekniska Museum. Det kan helt klart anbefales hvis nogle af jer skulle tage til Sverige. Der var så mange sjove ting at lege med - lidt lige som på Eksperimentariet. Om eftermiddagen var vi på busrundtur .. tror de fleste fik sig en velfortjent lur, inklusiv mig. Den bus var virkelig rar!


Onsdag var vi nogle stykker, der tog ud i den mere alternative del af Stockholm, der hvor de kommende designere har deres butikker. Desværre var ALT lukket :c ret skuffende. Men jeg valgte alene at tage hen til Fotografiska Museum. Jeg så 3 forskellige udstillinger. André Kertész, Steve Schapiro og Marcus Bleasdale. Alle meget spændende udstillinger. Min yndlings billedmæssigt var André Kertész, men rent historie mæssigt var det Marcus Bleasdale, som havde taget billeder af børn, som var flygtet fra Konys hær i Uganda. Der var rigtig mange følelser i den udstilling.
OG jeg købte 2 bøger. 20TH Century Photography - 700 sider ♥ og en bog af Jeanloup SieffTorsdag var de fleste af os ude ved Sky View som er en stor kugle, hvor der kan være indendørs koncerter, sport og andet. Vi skulle op på toppen af den, for at se Stockholm Sky View! Ikke så vildt som det lyder, men det var da en meget cool oplevelse. Resten af dagen var basic en shoppedag for Esther, Rebekka og mit vedkommende. Købte de flotteste støvler :I poster dem en anden dag. Men havde regnet med at Sverige havde mere tøj at byde på, men det var som om det bare ikke rigtig skulle være. Penge sparet!
Fredag hjemtur. Bus, færge, hentet af mine forældre i Frederikshavn ♥ Godt at komme hjem og slappe af efter en tur med masser af oplevelser. Tak til de søde mennesker på Vrå Højskole ~ 

3 kommentarer:

 1. Det lyder som en god tur <3 og jeg giver dig ret i at en studie tur til Stockholm ikke tæller ;D ;D <3

  SvarSlet
 2. Wow, tager det så lang tid med bus? :cc Shiii-- jeg har altid taget flyet til Stockholm, så har aldrig rigtig haft en fornemmelse af hvor langt der egentlig er derop..

  Gamla Stan er så flot :D Der er virkelig skønt! Og nørde butikker :'D
  Tekniska Museum lyder virkelig fancy c: Der har jeg aldrig været!

  Oh my, jeg skal glo dine nye bøger igennem når jeg kommer på besøg *-*


  Ps. glæder mig til at se dine nye støvler :'D

  SvarSlet